Veel gestelde vragen.

De dienst is alleen gratis voor opdrachtgevers. De freelancers waar wij mee samenwerken zijn allen akkoord gegaan met het afdragen van een commissie. Deze commissie betreft 10% op  het uurtarief dat vooraf is afgesproken met de opdrachtgever. Deze commissie komt overeen met de marketingkosten die een freelancer normaal gesproken draagt om een geschikte opdracht te vinden.
Ja. Wij eisen een bepaalde mate van senioriteit van al onze Prolancers. De titel 'senior' blijft een subjectief begrip, maar wij kijken per persoonlijke situatie of zij genoeg kennis en ervaring hebben opgedaan om te voldoen aan de wensen van onze opdrachtgevers.
Ja, in principe wel. Maar je dient dan altijd een bepaalde mate van senioriteit binnen jouw vakgebied te kunnen aantonen. Startende freelancers kunnen daarbij ook hun senioriteit tonen door hun eerdere werkervaring in loondienst bijvoorbeeld. Wij komen graag met je in contact om alle opties te bespreken.
Er zijn meerdere platforms die freelancers aanbieden. Je betaalt hier als opdrachtgever vaak wel 12-15% service fee, per gewerkt uur. Bij Prolancers betaal je als opdrachtgever geen service fee én wordt kosteloos een selectie aan senior freelancers voor je samengesteld.
Werken met een agency kan absoluut een goede keuze zijn. Zeker wanneer het een gerenommeerd bureau betreft dat reeds zijn sporen heeft verdiend. Zij vragen daardoor vaak wel de 'hoofdprijs' in uurtarief. Freelancers brengen vaak minimaal dezelfde kwaliteit (of hoger), maar hebben simpelweg minder te maken met bedrijfskosten, zoals een fancy kantoorpand en toffe bedrijfsfeestjes. Dit zie je terug in het uurtarief en daar betaal je uiteindelijk óók voor onderaan de streep.
Al onze Prolancers zijn vooraf zorgvuldig gescreend voordat zij toetreden tot ons team. Wij gaan ook uitgebreid met hen in gesprek, zodat wij hun expertises, maar ook doelen en wensen, goed in kaart kunnen brengen. Hiermee maken wij het mogelijk om de juiste mensen te koppelen aan de juiste opdrchten.